GELLIDEG WELLBEING CENTRE

The project comprises the design and construction of the Gellideg Wellbeing Centre in Merthyr Tydfil. The Centre will be a contemporary community facility in the heart of the Gellideg estate and will provide 21st century facilities to support The Gellideg Foundation Group’s ‘wellbeing’ agenda. The Centre will provide; a multi-purpose entrance space, conference and training facilities, offices, pre-school facilities, community hall, ‘chill out’ area, courtyard and outdoor space.

The proposals takes a holistic approach to design incorporating a comprehensive landscaping scheme that has been devised to create usable and valuable public space on the estate. This building will be owned by the community and be a space where people can come together to volunteer, learn, exercise, be creative, connect and develop emotional resilience.

The Wellbeing Centre is designed to Passivhaus standard in order to deliver a highly energy efficient building with optimum user comfort levels.

CLIENT:
The Gellideg Foundation Group

VALUE:
£2.8m

CONTRACT:
JCT Design and Build

ARCHITECT:
Architype Ltd

CIVIL AND STRUCTURAL ENGINEER:
Curtins Consulting

Next PostPrevious Post