LLANCAIACH VIEW, NELSON

The works comprised the design and construction of 35 residential units in a mixture of house types and flats together with all associated external works, drainage and mains service connections. Each unit has achieved Code for Sustainable Homes Level 3+ and meets both the Lifetime Homes and Welsh Housing Quality Standards.

A geotechnically challenging development, the engineered ground conditions support raft foundations with a lightweight timber frame solution. The buildings are clad with brick and render.

Sensitive elements included working adjacent to a live railway track which was in constant use and had to be maintained at all times.

CLIENT:
United Welsh Housing

VALUE:
£3.9m

CONTRACT:
JCT Design and Build

ARCHITECT:
Davies Llewellyn Jones

CIVIL & STRUCTURAL ENGINEER:
Smart Associates

Next PostPrevious Post