MILNER CENTRE FOR EVOLUTION AT BATH UNIVERSITY OPENS

The Milner Centre for Evolution comprised the design and construction of a two-storey research facility incorporating laboratories, offices and a seminar room for academics researching evolution.

Located in the southwest of the campus it is part of the Department of Biology & Biochemistry and named after Dr Jonathan Milner, who donated £5m towards establishing the centre.

The Milner Centre is the first of its kind for evolutionary science research and boasts a large central breakout space designed to encourage collaboration, deliver the outreach programme and give lectures. In addition, principal investigator and postdoctoral / postgraduate offices are supported by new research laboratories, providing advanced research facilities.

The building also integrates patterning in the façades that reflect genome alignment describing the DNA code of various key organisms, providing identity and architectural detail to the building.

The project was designed and constructed in line with BREEAM ‘Excellent’ requirements.

 

CLIENT:
University of Bath

VALUE:
£6.2m

DURATION:
80 weeks

CONTRACT:
GC Works 1 Single Stage D&B

ARCHITECT:
Stride Treglown

CIVIL & STRUCTURAL ENGINEER:
Mann Williams

M&E ENGINEER:
Hoare Lea

Next PostPrevious Post